Majka Jelene Đoković uživa kao veleposednica: Uselila se u vilu od 2.9 miliona evra, živi kao na filmu
Novak i Jelena Đoković, Vera Ristić, Foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI, Starsport, Društvene mreže

čist luksuz

Majka Jelene Đoković uživa kao veleposednica: Uselila se u vilu od 2.9 miliona evra, živi kao na filmu

Čak je ubedila ćerku i zeta da se predomisle

Objavljeno:

Najbolji srpski sportista Novak Đoković ima luksuzne nekretnine širom sveta, a jedna od najlepših se nalazi na imanju na Kosmaju.

U domaćim medijima pojavila se informacija da u njegovoj vili koju je sa suprugom kupio od Elene i Jugoslava Karića za 2,9 miliona evra živi, Jelenina majka, Vera Ristić.

Imanje koje su Đokovići kupili sastoji se od kuće od oko 400 kvadratnih metara, pretežno izgrađene od kamena i drveta. Tu je i veliko dvorište, bazen, voćnjak i bašta u kojoj je Elena Karić uzgajala organsku hranu. Prostor je oplemenjen rustičnim komadima nameštaja i antikvitetima, što stvara toplu i prijatnu atmosferu, piše "Blic".

Elena Karić se 2020. godine oprostila od svog doma na Kosmaju i privremeno se preselila u stan u centru Beograda. Njena emotivna poruka o rastanku sa vilom pokazuje koliko joj je to mesto značilo.

- Opraštanje od kuće koju sam nekada davno odsanjala i donela u stvarnost. Od zemlje na kojoj sam naučila toliko toga, koja mi je donela isceljenje, uvide i povezala me s mojim autentičnim bićem i višom svesti. Mazile smo se, čuvale, ona mene, ja nju. Šaputale snove, prizivale i puštale u etar molitve... Za lično i kolektivno dobro. Bile smo jedna drugoj učiteljice, ona meni o cikličnosti bez kraja i početka, o večitom kvantnom sada, o svetovima izvan pojavnog, o kristalnim frekvencijama, elementalima i mom domu, onom u grudima koje kuca ritmom sazvežđa iz koga dolazim. A ja njoj o nestrpljenju, tugama i radostima, snovima manifestovanim i onim koji su večito ostali da se klackaju s one strane ispunjenja - napisala je Elena Karić.

Da podsetimo, komšije na Kosmaju ispričale su za domaće medije, kako Jelenina majka vodi računa o imanju.

- Jelenina majka Vera sad živi ovde i bukvalno sve drži pod kontrolom, pravi je kontrol frik. I njen suprug Miomir joj često pravi društvo. Ona se brine o održavanju imanja. Za nju je ovo raj na zemlji i neće ni da čuje bilo šta o prodaji. Uživa maksimalno u ovoj prirodi i i nestvarnom pogledu. Ovo je pravi američki ranč. Celo imanje je pod obezbeđenjem i kamerama, a radnici su tu stalno. Kupila je i traktor za obradu zemlje. Sad planira da se i put do kuće asfaltira. Vera smatra da je Kosmaj idealno mesto za odrastanje njenih unuka i da će Jelena i Novak kad-tad početi tu da dolaze i provode svoje vreme, kako je i bilo planirano. Više puta su oni razgovarali o ovoj temi i ona je stava da bi se mnogo pokajali kad bi to prodali. Zasad su je poslušali, tako da je ta priča stopirana - ispričao je radnik sa imanja.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso sport/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.